WERK & PRIVÉ
Getekende groene streep

Kennismaken met...

Uitsnede Astrid met witte blouse

Sinds mijn 23e maak ik content. Eerst vooral voor print en inmiddels vooral voor online. Vanaf het moment dat ik kon lezen, wist ik: woorden hebben iets magisch. Woorden beïnvloeden mensen. Woorden zetten aan tot actie. Op mijn 9e kreeg iedereen thuis een abonnement op mijn ‘tijdschrift’, op mijn 15e werd ik eigenwijs lid van de schoolkrantredactie en tijdens mijn studie schreef ik voor universiteitsblad Folia. Toch had ik na mijn afstuderen geen idee ‘wat ik later wilde worden’. Pas toen ik als directiesecretaresse aan de slag ging en mijn directeur de zoveelste zucht slaakte nadat ik zijn beleidsstukken onder handen had genomen, wist ik: dit is een vak. Ik werd redactie-assistent bij een computertijdschrift, groeide door naar eindredacteur en werd samen met een team verantwoordelijk voor alle teksten in Allerhande. Inmiddels werk ik ruim 7 jaar als zelfstandige en krijg ik veel energie van schrijven, copywriting, vertalen en mensen interviewen.

IN EEN NOTENDOP
Getekende groene streep

Persoonlijk

Plank met hapjes en twee glazen rode wijn voor vuurkorf

Thuisvoelen

Ik voel me op veel plekken thuis en werk graag met mensen samen. Ik hou van buiten zijn, van sporten en van een vuurtje stoken in mijn tuin, liefst met een boek en een glas rode wijn erbij. Ik ben extreem gestructureerd en geloof dat je gelukkiger kunt worden als je weinig spullen hebt. Ik geloof in opnieuw beginnen en nooit opgeven. Behalve schrijver ben ik ook nog moeder en vrouw-van. Ik woon afwisselend in Utrecht en Noord-Brabant en hou zowel van de stad als het platteland.

Vormelement 'v' uit het logo
EEN LICHT KANTOOR
Getekende groene streep

Mijn werkomgeving

Kantoor van Tekstbureau Vleuten

Fijne werkplek

Ik werk vanuit een lekker licht kantoor in het centrum van Vleuten. Je vindt me vooral in Utrecht en omgeving, maar ik heb ook opdrachtgevers in Arnhem en Eindhoven. Als je dat wilt, werk ik bij je op locatie.

Vormelement 'v' uit het logo
ONTWIKKELING
Getekende groene streep

Opleidingen

Stapel boeken over schrijven

Nooit uitgeleerd

Het vak van schrijver verandert continu. Ik volg jaarlijks opleidingen op het gebied van schrijven, eindredactie, copywriting, social media en SEO. Zo weet ik wat er speelt en kun je me breed inzetten. Vraag je mij bijvoorbeeld om een artikel te schrijven, dan lever ik desgewenst ook socialmediaposts aan. Op mijn LinkedIn-profiel kun je zien welke opleidingen ik heb gevolgd. Het begon ooit met een gymnasiumdiploma en een studie Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Vormelement 'v' uit het logo