EEN GREEP UIT MIJN WERK
Getekende witte streep

Portfolio van Tekstbureau Vleuten!

Op mijn portfolio ben ik best een beetje trots. Ik word ingehuurd door marktleiders en samen met mijn opdrachtgevers bouw ik aan unieke content die de organisatie en hun klanten verder helpt. Ik beweeg me makkelijk door de verschillende lagen in een organisatie. Ik zit net zo graag in de keet als aan de spreektafel van de CEO.

Kommas groen
Folder Allerhande kookboek
Screenshot website Abcc
Voorblad van Stiho magazine
Screenshot van nieuwsbrief Sodexo
Voorblad van magazine Jumbo
Flyer gemeente Utrecht ter promotie van fietsen in Utrecht

Portfolio

MAGAZINE
Getekende groene streep

Stiho

Over de klant

Sinds 1926 is Stiho dé groothandel in hout, plaat en bouwmaterialen. Met meer dan 23 vestigingen verspreid over Nederland is Stiho altijd dichtbij de klant: de professional in de bouw. Stiho bouwt aan duurzaamheid en werkt elke dag aan het verbeteren van de customer journey.

Over de opdracht

Het Stiho Magazine is een beetje mijn ‘baby’. Ik stond aan de basis van de ontwikkeling van het nieuwe concept samen met het communicatiebureau, doe het gros van de interviews en verzorg de eindredactie. Voor het laatste nummer interviewde ik onder andere een aannemer over zijn project met circulaire gevelstenen.

Wat ik deed

Het Stiho Magazine straalt alles uit wat Stiho is: betrokkenheid, duidelijkheid en altijd dichtbij de klant. In interviews laat ik de klant zijn eigen verhaal vertellen. En soms mag dat best een beetje schuren. Door een goede mix van interviews, productnieuws en slimme tips krijgt de bouwprofessional een informerend én lekker leesbaar magazine in handen. Het magazine is er in print én online.

Voorblad van Stiho magazine
Screenshot van nieuwsbrief Sodexo
DIGITALE NIEUWSBRIEF 
Getekende groene streep

Sodexo

Over de klant

Met meer dan 400.000 medewerkers wereldwijd is Sodexo een toonaangevende facilitair dienstverlener. Facility management verandert continu en dat vraagt van Sodexo om creatieve, slimme concepten en een groot aanpassingsvermogen om mee te denken met de klant. Sodexo biedt food services, facilities management services, technical services en hybrid working services.

Over de opdracht

Samen met het team van Brand & Communications werk ik aan interne én communicatie. Van nieuwsbrieven tot korte salespitches en van vertalingen van foodconcepten tot social posts: ik denk mee over boodschap en vorm en ga op pad voor interviews met bijvoorbeeld Shell en APG.

Wat ik deed

Een internationale organisatie brengt uitdagingen met zich mee als het gaat om (klant)communicatie en de doorontwikkeling van concepten. Een concept dat in Amerika populair is, vraagt om aanpassing aan de Nederlandse situatie. Ik ben een creatieve denker en kan manieren verzinnen om de boodschap helder over te brengen aan de doelgroep.

FOOD & RETAIL
Getekende groene streep

Jumbo

Over de klant

Al ruim 100 jaar brengt Jumbo de leukste boodschap. Boodschappen doen mag een feestje zijn. Jumbo wil dat iedereen de mogelijkheid heeft om lekker en gezond te eten. Daaraan draagt het loyaliteitsmagazine Hallo Jumbo zeker zijn steentje aan bij.

Over de opdracht

Een loyaliteitsmagazine maken is een uitdagende opdracht. De doelgroep is tenslotte behoorlijk groot. De content moet dan ook een breed publiek kunnen aanspreken.

Wat ik deed

Voor Hallo Jumbo redigeer ik alle recepten. Bij de eindredactie van een recept komt heel wat kijken. Het gaat om méér dan de spelling en de grammatica. Zijn alle ingrediënten beschikbaar? Is het recept logisch opgebouwd? Daar bijt ik me graag in vast.

Voorblad van magazine Jumbo
DIT ZEGGEN KLANTEN
Getekende groene streep

Reviews

Mirjam van Duin HR Advisor Green Solutions
Ster oranje Ster oranje Ster oranje Ster oranje Ster oranje

De juiste vragen

"Door niet te horen, maar echt te luisteren en de juiste vragen te stellen heeft Astrid ons verhaal als werkgever en partner heel goed beschreven met de juiste tone-of-voice. Daarnaast was de samenwerking heel erg prettig."

Mirjam van Duijn
HR Advisor Green Solutions
Foto Dennis Hogeveen formulemanager Stiho
Ster oranje Ster oranje Ster oranje Ster oranje Ster oranje

Tekstuele alleskunner

‘’Ik werk inmiddels ruim een jaar samen met Astrid. Deze samenwerking ervaar ik als zeer prettig en toegevoegde waarde. Astrid is echt een alleskunner op het gbeied van teksten schrijven, content genereren, magazines opzetten/ uitgeven en creatieve bijdragen leveren aan marketing/ communicatie vraagstukken.’’

Dennis Hogeveen
Marketing Manager Stiho
Foto Tim Luiten Marketingmanager Jurilex Letselschade
Ster oranje Ster oranje Ster oranje Ster oranje Ster oranje

Fijne samenwerking

“Astrid weet onder meer met haar inleveringsvermogen en persoonlijke kwaliteiten, juridische vakjargon om te buigen naar begrijpelijke taal waardoor onze doelgroep overgaat tot de gewenste actie. Astrid is niet alleen een inspiratiebron, maar ook een professionele businesspartner om mee samen te werken!”

Tim Luiten
Marketingmanager Jurilex Letselschade
Foto Harold van der Horst Head of Marketing Intershop
Ster oranje Ster oranje Ster oranje Ster oranje Ster oranje

Astrid komt snel tot de kern

Wat fijn om met Astrid te werken. Zij doorgrondt onderwerpen snel, komt tot de kern, denkt mee en schrijft vervolgens soepele, lekker te lezen en toegankelijke teksten. Zij doet dat voor ons naar grote tevredenheid, zowel in het Nederlands als in perfect Engels. En deadlines…. als het spannend wordt, nou dan geeft zij toch gewoon even extra gas.

Harold van der Horst 
Head of Marketing Intershop

Kan ik iets voor je betekenen?

Getekende witte streep
Bedankt voor uw bericht, ik kom er snel op terug.
Oops er ging iets mis, probeer het nog eens!
Foto Astrid lachend met witte blouse voor een andere achtergrond
Kaartje 'neem contact met mij op'